Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-05-09@07:40:51 GMT

فاز نخست زائرشهر در حال بهره برداری

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۷۲۵۷۸

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی گفت: سالی ۲۷ میلیون زائر بارگاه امام رضا (ع) را زیارت می‌کنند که امسال به ۳۰ میلیون نفر­ می‌رسد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری یکشنبه شب شبکه دو سیما با بیان اینکه برنامه های ما در موضوع زائرمحوری، تسهیل زیارت زائر است، افزود: تلاش می کنیم زیارت زائر، خاطره انگیزه، دلنشین و دور از مشکلات باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی، کمک به ساخت راه و جاده مناسب را برای تسهیل تردد زائران از اقدامات آستان قدس رضوی برشمرد و گفت: فاز نخست زائرشهر در حال بهره برداری است و فاز دوم آن نیز 65 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و در چند ماه آینده بهره­ برداری خواهد شد همچنین فاز نخست زائرسرا در حال بهره برداری است و فاز دوم آن نیز 85 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. تولیت آستان قدس رضوی گفت: شاید حدود 50 تغییر به نحوی در تردد زائران در حرم مطهر داده شده است بدون اینکه به این بنای تاریخی کوچکترین خدشه ای وارد شود تا زیارت و تردد زائران تسهیل شود. حجت الاسلام والمسلمین رئیسی افزود: مسئله زائرمحوری، اسکان و تغذیه مناسب از سیاست های جدی ماست.  اطعام زائران را در برخی ایام، 4 تا 5 برابر افزایش دادیم. قبلاً فقط ناهار بود اما اکنون صبحانه و شام هم به آن اضافه شده است و منابع مالی آن از نذورات مردم تامین می شود. وی با بیان اینکه نذورات مردم تا دو برابر و موقوفات بیش از 10 برابر افزایش یافته است، گفت: در سال 94، چهار­ مورد وقف داشتیم اما اکنون در این مدت 3 سال حدود 80 مورد وقفی داشته ایم. حجت الاسلام والمسلمین رئیسی افزود: سعی کردیم در جهت کاهش هزینه اجتماعی و افزایش سرمایه اجتماعی تلاش کنیم و تلاش کردیم وارد برخی از سرمایه گذاری های هزینه زا نشویم و در جاهایی مانند دارو سرمایه گذاری کنیم تا سرمایه اجتماعی افزایش یابد. وی با بیان اینکه 45 درصد داروهای مورد نیاز بیماران هموفیلی ها را شرکت های دارویی آستان قدس تامین می کنند،گفت: در مدت 4 ماه اخیر حدود 100 درصد داروهای مورد نیاز هموفیلی ها را تامین خواهیم کرد.  تولیت آستان قدس رضوی گفت: برای زیارت اولی ها از عید فطر سال 1395 تا کنون به طور متوسط روزانه برای 1000 نفر امکانات لازم از جمله وسایل نقل و انتقال، اسکان و تغذیه را فراهم کردیم و با همکاری نهادها و دستگاه های مختلف تا کنون به یک میلیون زائر اولی خدمات ارائه کردیم. تولیت آستان قدس رضوی گفت: ماموریت آستان قدس رضوی، اقدامات فرهنگی است.  وی افزود: آستان قدس رضوی تاکنون پشتیبانی بیش از 2 هزار و هشتصد گروه جهادی در سراسر کشور را عهده دار شده است.   این گروه ها از خانه سازی برای مردم، تبلیغات فرهنگی و بسیاری از مسائل دیگر در حوزه سلامت مردم را با هزینه های بسیارکمتر از آنچه که باید باشد انجام می دهد و پشتیبانی این گروه ها تمام و کمال با آستان قدس رضوی است.  وی گفت: فعالیتهای­ آستان قدس رضوی برمبنای ساماندهی اقتصادی است و موقوفاتی داریم که جز­اداره و مدیریت آنها نمی توان اقدامی کرد.  شرکت هایی هم داریم که باید سرپا شوند روزی که کار را آغاز کردیم 14 شرکت زیان ده داشتیم امسال این شرکت ها به 10 مورد رسید و در پایان امسال به صفر می رسد.  از سوی دیگر سود شرکت های سوده ده آستان قدس رضوی 4 الی 5 برابر شده این در حالیست که اوضاع اقتصادی کشور چندان تعریفی ندارد.  
درهیچ کدام از این شرکت ها حتی یک نفر بیکار نشده است زنجیره شغلی مجموعه های تحت مدیریت آستان سبب شده 7 هزار فرصت شغلی به 10 هزار فرصت افزایش یابد برای مثال درحوزه گیاهان دارویی در خراسان شمالی اقدامات موثر و مفیدی صورت گرفته که در سال آینده بهره برداری خوبی از این استان­­بعمل خواهد آمد.   حجت الاسلام رئیسی گفت: درحوزه کشاورزی به سمت تولید نهال و بذرهای استراتژیک روی آورده ایم در حوزه دارو هم سراغ چندین قلم داروی استراتژیک جهت درمان سرطان،­ام اس­ و بیماران هموفیلی رفته ایم.  او در خصوص وضعیت مالیات های آستان قدس رضوی گفت: آستان قدس رضوی تا سال 95 مالیات پرداخت نمی کرد. البته به موجب قانون و هم­ به موجب امر حضرت امام خمینی (ره) از مالیات معاف شدده بود. اما بعد از سال 95، پس از مذاکراتی با مقام معظم رهبری، ایشان امر به پرداخت مالیات کردند و ما هم اطاعت کرده ایم. از آن سال به بعد مالیات ارزش افزوده و تکلیفی را پرداخت می کنیم. معتقدیم شفافیت در این زمینه ها می تواند سبب جلب اعتماد مردمی­ شود.  تولیت آستان قدس رضوی از وضعیت تبدیل مشهد مال به بیمارستان هم گفت: نیازمندی های مشهد به مرکز تجاری نیست بلکه این استان نیازمند تخت بیمارستانی است. تصمیم­ به تبدیل مشهد مال به بیمارستان داشتیم که تاکنون همکاری های لازم صورت نگرفته است.  حجت اسلام رئیسی افزود: با وجود مراکز خیریه و خیرین همیشه در صحنه استان خراسان شمالی این پتانسیل وجود دارد که در این استان هیچ گرسنه ای باقی نماند چه­ بسا در شان این استان هم نیست که فردی سر گرسنه به بالین گذارد. در این خصوص نشستهای موثری با بخش های امدادی صورت گرفته است. البته ­آمار دقیقی از نیازمندان و گرسنگان این استان نداریم.  او افزود: در پی­ تلاش های آستان قدس رضوی درجهت توانمند سازی مردم بیش از 300 پروژه لایروبی ­قنات ها و آبخیزداری­ با­­مساعدت­ و همکاری مردم در حال انجام است که بی شک این اقدام سبب اشتغال زایی هم خواهد شد. وامهای قرض الحسنه ای از طریق بانکهای عامل به مردم پرداخت شده است.   رئیسی گفت: فعالیتهای فرهنگی درون حرم مطهر امام رضا (ع) تا 4 برابر افزایش یافته برای مثال درجهت فعالیتهای قرآنی، اقدامات خوبی صورت گرفته است. البته از­حیث کمی و کیفی هم پیشرفتهای زیادی رقم خورده است. راه اندازی و تقویت شبهای شعر رضوی از دیگر اقدامات فرهنگی این مرکز است. روی هم رفته دراین مدت حدود یک میلیون متر مربع­ به­ فضای فرهنگی حرم مطهر افزوده شده است. با این توضیح که برای پر کردن اوقات فراغت زائرین اردوگاههای­ فرهنگی و تربیتی در باغات مشهد ایجاد شده است. البته دختران و پسران مشهدی هم برای خودشان از این اردوگاهها استفاده می کنند و هم میزبانی هستند برای زائرین امام رضا (ع) ایجاد مرکز دانشجویی هم از دیگر اقدامات آستان قدس­ رضوی است.  او از ساماندهی 20 هزار خادم یار فرهنگی­ در استانهای کشور خبر داد و افزود: با توجه به مشکلات معضل های­ فرهنگی در سطح اجتماع و آمار بالای طلاق، مراکز مشاورهای امام رضا(ع) سراسر کشور بهتر و بیشتر از سایر مشاوره ها در حل این معضل جواب داده اند.  مثلاً اگر کسی برای مشاوره به مرکز مراجعه و پس از حدود 10 جلسه مشکلش رفع شود، در مراکز مشاوره امام رضا (ع) بخاطر نام مبارک امام رضا (ع)مشکلش با 2 جلسه حل می شود.  رئیسی از راه اندازی بانک ایده ها جهت نخبه پروری در سالهای اخیر خبر داد و گفت: اقدامات نرم افزاری برای راه اندازی شهر علم هم در دست اجراست که حتما پس از راه اندازی این مرکز به جذب نخبگان اقدام خواهیم کرد.

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: زائران رئیسی امام رضا زیارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۷۲۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناذران از راه دور و نزدیک در تأمین نیازهای حرم مطهر رضوی شریک‌اند

از غرب و شرق گرفته تا شمال و جنوب، از خیابان‌های اطراف حرم تا دورترین نقاط ایران. از آسیا و آفریقا و اروپا تا تمام جهان! مریدان حضرتش خیل عظیم نذورات را به بارگاه منورش سرازیر می‌کنند. نذورات پرشماری که نشان از ارادت میلیون‌ها انسان به وجود رئوف امام هشتم(ع) دارد. علاوه بر تعدد نذورات، تنوع در این امر هم وجود دارد از طلا و پول گرفته تا فرش و دام.

حجم بالای نذورات و پیوستگی در این امر سبب شده تا سال‌ها قبل آستان قدس رضوی در راستای ساماندهی نذورات و مدیریت دخل و خرج آن، اداره کل نذورات را تشکیل دهد، ‌مجموعه‌ای که کارکنان آن، بر دریافت هدایا نظارت دارند و این وجوه را در راستای ارتقای خدمات به زائران حضرت علی‌ابن‌موسی‌الرضا(ع) مصرف می‌کنند.

در همین راستا و برای بررسی فضای کاری اداره نذورات و مدیریت این حوزه با مدیرکل اداره نذورات آستان قدس رضوی گفت‌وگو می‌کنیم.

نذر و وقف متفاوت است

طبق معرفی‌ای که علیرضا اسماعیل‌زاده از اداره کل نذورات آستان قدس رضوی دارد، این مجموعه از چهار بخش «جمع‌آوری نذورات»، «حسابداری»، «ذخائر و نفایس»، «نگهداری و فروش» تشکیل شده است که شامل 96 پست سازمانی می‌شود. با توجه به حجم بالای مراجعات زائران و مجاوران در این بخش، وظایف زیادی در مجموعه‌ای عریض و طویل برای انجام امورات پربرکت حوزه نذورات تعریف شده است. نکته مهم در این حوزه این است که توسعه و پرکار شدن اداره نذورات هم از برکت هدایا و نذورات مردمی است.

مدیرکل اداره نذورات درباره فضای کاری این مجموعه چنین توضیح می‌دهد: «مجموعه نذورات در دوره‌های مختلف به اشکال متنوعی اداره می‌شده است. تا قبل از انقلاب منابع نذورات و عواید موقوفات در خزانه متمرکز بوده و این وضعیت بعد از انقلاب اسلامی هم ادامه داشت تا اینکه واحد موقوفات و نذورات تفکیک شدند. در حال حاضر اداره نذورات به عنوان واحد مستقل زیرنظر تولیت آستان قدس رضوی فعالیت دارد.»

خود را ملزم می‌دانیم اطلاع دهیم

نکته مهم در تفکیک این دو حوزه و مدیریت آن در مجموعه آستان قدس رضوی تفاوت نذر و وقف است. اسماعیل‌زاده توضیح می‌دهد: «اداره نذورات و موقوفات مدت کوتاهی ادغام شده بود و تحقیقاتی به منظور تفکیک این دو فضا انجام شد. این تصمیم به این خاطر بود که در نیت افراد و کاربری کالا تفاوت‌هایی وجود دارد. منابع نذوراتی گردش اقتصادی ندارند و باید مستقیم بر اساس نیتی که وجود دارد هزینه شوند. درحالی در مورد وقف گردش اقتصادی بر اساس نیت واقف در جریان است.»

به نظر می‌رسد به جهت آشنایی مردم با حوزه نذر و وقف برای حضرت رضا(ع) و البته تفاوت‌های این حوزه‌ها جای کار رسانه‌ای بیشتری احساس می‌شود که اسماعیل‌زاده در این خصوص می‌گوید: «اصل اطلاع‌رسانی برای نذورات مورد توجه تولیت آستان قدس رضوی است و ایشان معتقدند «اطلاع‌رسانی سبب می‌شود تا مردم از اقدامات صورت‌گرفته در این حوزه مطلع شوند و این گونه نذورات افزایش می‌یابد.» در همین راستا و با وجود اینکه مردم در برابر نذورات مطالبه‌ای ندارند خود را ملزم می‌دانیم هم به صورت شخصی وهم عمومی اطلاعات مربوط به هزینه‌کرد نذورات را منتقل کنیم.»

ارسال برنج و زعفران برای مهمانسرا

تنوع در نذورات تقدیمی و میزان افزایش آن در سال‌های اخیر موضوع بعدی گفت‌وگوی ما با مدیرکل اداره نذورات آستان قدس رضوی است. پول نقد، طلا و پرداخت‌های غیرنقدی روش‌های اهدای نذورات است، اسماعیل‌زاده با اشاره به این موضوع ادامه می‌دهد: «از محل دریافت این وجوهات عمدتا طرح‌های توسعه حرم از جمله زمین‌ها و مستغلات اطراف اماکن متبرکه مثل صحن‌های جدید و ضلع قبله تحصیل شده است. به عنوان مثال در توسعه ضلع قبله بالغ بر 100 میلیارد تومان زمین و مستغلات خریداری شده است.»

همانطور که در ابتدای متن اشاره شد، در حال حاضر پرداختی نذر و هدیه فقط مربوط به حضور شخص در حرم نیست و روش‌ها تغییر کرده است. اسماعیل‌زاده در این باره توضیح می‌دهد: «ناذران از راه دور با ارسال نذورات غیرنقدی خود در تامین نیازهای حرم مشارکت دارند. مثلا برنج را با کامیون ارسال می‌کنند و یا زعفران را که موردنیاز مهماسرا است می‌فرستند. علاوه بر این نذورات نقدی هم وصول می‌شود و وجوهات را به حساب نذورات حرم واریز می‌کنند.»

35 نوع ارز در قالب نذر پرداخت شده است

صرف نذر در حوزه نیت ناذر مورد تاکید مدیران آستان قدس رضوی است. اسماعیل‌زاده در این خصوص بیان می‌کند: «ما خود را موظف به تسهیل ادای نذر توسط ناذر می‌دانیم. زائران و مجاوران حرم رضوی باید در آسایش و راحتی بتوانند در کنار زیارت خود اگر نذری دارند ادا کنند. به همین جهت دفاتر مختلف حضوری و راه‌های غیرحضوری ایجاد و برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا خواست زائر که مسیر هزینه نذری را مشخص می‌کند، مهیا کنیم.»

ورود ارزهای خارجی در قالب نذر، از آن اتفاقاتی است که در بخش نذورات پرتکرار است به حدی که بیش از 35 نوع ارز در دفاتر نذورات دریافت شده است. این پرداختی که از سوی زائران خارجی اتفاق می‌افتد روز به روز در حال رشد است. در این بین زائران عرب‌زبان سهم بیشتری از پرداختی‌ها را به خود اختصاص داده‌اند و اهالی کشورهای حاشیه خلیج‌فارس همراهی بیشتری در این امر خداپسندانه دارند، این وجوهات به صورت کاملا حضوری پرداخت می‌شود و تحریم‌ها مانع از پرداخت از راه دور می‌شود که تولیت آستان قدس رضوی در تلاش برای راه‌اندازی سامانه‌ای برای دریافت وجوهات خارج از کشور است.

بهره‌وری از نذورات راکد در آینده 

با توجه به حجم بالای نذورات وگردش مالی‌ای که در این حوزه اتفاق می‌افتد، وجود یک سیستم نظارتی لازمه این کار است. نظارتی که مدیران آستان قدس رضوی ایجاد کرده‌اند، اسماعیل‌زاده توضیح می‌دهد: «یکی از شیوه‌های نظارت و اعتمادآفرینی، داشتن نظام و سیستم مالی دقیق و شفاف است که در این چند ساله تلاش زیادی در جهت تقویت آن به عمل آمده تا تمامی رویدادهای مالی نذورات، طبقه‌بندی و بر اساس استانداردهای حسابداری در حساب‌ها منعکس شود. در پرداخت‌ها و اجرای دقیق نیت، دستور پرداخت با نظر مستقیم تولیت است. در نذر با نیت عام هم اقرب به نیت‌های تعریف شده در سامانه انجام می‌شود. مثلا هزینه‌های عمرانی حرم، مهمانسرا و خرید تجهیزات رفاهی زائر از محل نیت عام انجام می‌شود. در کنار اجرای نیات خاص مانند زائر اولی، تامین جهیزیه، آزادی زندانیان، کمک به محرومان با همکاری کانون‌های استانی و سازمان‌های ماموریت‌گرا استان انجام می‌شود.»

با وجود ساماندهی کامل امور مربوط به نذورات، هدف اصلی این مجموعه برای آینده، اجرای نظام راهبری مصوب نذورات و بهره‌وری از دارایی‌های نذورات است که اسماعیل‌زاده در بخش پایانی صحبتش این هدف را تشریح می‌کند: «احساس می‌کنیم به توانمندی کامل در این حوزه نرسیده‌ایم. مجموعه دارایی‌هایی وجود دارد که شاید خیلی استفاده نشده و مورد توجه قرار نگرفته است. برنامه داریم تا جایی که می‌تواننیم این مسئله را احیا کنیم. البته تاکنون چند مورد را احیا کرده‌ایم. در حال حاضر نیز به همان اندازه که از مردم نذورات دریافت می‌کنیم، از دارایی‌ها در حوزه نذورات بهره‌ می‌بریم.»

زهرا زنگنه

دیگر خبرها

  • آرامگاه «حمید سبزواری» به بهره برداری می‌رسد
  • ناذران از راه دور و نزدیک در تأمین نیازهای حرم مطهر رضوی شریک‌اند
  • امتداد «زیارت» با تدارک ۳۸۰ برنامه / «با شما سربلندیم»؛ شعار محوری دهه کرامت ۱۴۰۳
  • طرح سامانه گرمسیری ایلام مصداقی از توانمندی های جوانان است
  • امتداد «زیارت» با تدارک 380 برنامه در دهه کرامت / «با شما سربلندیم»؛ شعار محوری دهه کرامت 1403
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی
  • جشن مومنانه‌ همراه با پیوست علمی و فرهنگی در دهه کرامت
  • ٧ طلا، سهم دختران وزنه‌بردار کرمان در چهار وزن نخست مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی کشور
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه خارجی در خراسان رضوی
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی استان خراسان‌رضوی